Hässleholms kommun

Bli jourhem

Det finns barn och ungdomar som behöver en annan familj för en tid, som kan erbjuda trygghet, värme och kärlek. Även om det bara är för en kort tid, kan det göra stor skillnad för ett barn eller en ungdom.

Vi söker jourhem

Det finns många barn som behöver trygghet, kärlek och omsorg. Vi söker därför dig och din familj som kan tänka er att vara jourfamilj. Din hjälp och ditt hjärta behövs. Vårt kontaktcenter hjälper dig vidare till en handläggare på socialförvaltningen som jobbar med utredning av familjehem och som kan ge dig mer information om uppdraget.

Bli jourhem!

Gör en intresseanmälan om att bli jourhem via vår e-tjänst. Du kan ringa till vårt kontaktcenter på 0451-26 70 00 så hjälper vi dig vidare i kontakten med socialförvaltningen.

Om du inte har BankID kan du fylla i en intresseanmälan på en blankett. Hör du av dig till vårt kontaktcenter.

kontaktcenter@hassleholm.se

Vad är ett jourhem?

Ett jourhem är ett enskilt hem som vid upprepade tillfällen tar emot olika barn och ungdomar akut för en begränsad vårdtid under tiden som socialtjänsten utreder barnets behov. I ett jourhem behövs trygga och stabila vuxna med erfarenhet av barn och ungdomar.

Hur blir jag jourhem?

Tidigare uppdrag som familjehem eller ha arbetat med barn eller ungdomar på annat sätt kan vara en fördel. Du tar emot olika barn i ditt eget hem och uppdraget förutsätter att en vuxen i familjen är hemma på heltid.  Jourhemsföräldrarna ingår i en grupp som får regelbunden handledning av socialtjänsten och arbetar i nära samarbete med socialsekreterare.

Ett delat ansvar

Vi vet att det kan innebära mycket jobb med att vara jourhem, så vi finns här för dig. Vi ger dig stöd och handledning och vi samarbetar med alla runt barnet - dess föräldrar, socialsekreterare och andra som kanske finns i barnets närhet. Allt för att barnet ska få en trygg och bra uppväxt. Som jourhem får du även ekonomisk ersättning i form av  ett fast arvode för att kunna fullfölja ditt uppdrag.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: