Hässleholms kommun

Färdtjänst och parkeringstillstånd

Du som har en funktionsnedsättning kan ansöka om olika former av stöd och hjälp för att du ska kunna resa och ta dig till olika platser. Här berättar vi mer om vilka stöd du kan få.

Färdtjänst

För dig som har särskilda behov och inte kan resa på egen hand med bussar och tåg, kan färdtjänst vara ett alternativ. För att kunna åka med färdtjänsten behöver du ett så kallat färdtjänsttillstånd, som du kan få av en handläggare på Skånetrafiken. Tillståndet är alltid tidsbegränsat och behöver förnyas med jämna mellanrum om du behöver fortsatt hjälp av färdtjänsten.

Skånetrafiken om färdtjänst Länk till annan webbplats.

Res med en ledsagare

Om du har svårt att resa med färdtjänsten på egen hand, kan du få med dig en så kallad ledsagare under resan. Det innebär att du får ta med dig en person som du själv väljer i bilen. Det kostar inget extra att ta med sig en ledsagare när du åker färdtjänst, men du behöver själv kontakta personen och be att han eller hon följer med.

Ansök om parkeringstillstånd

Om du kör bil men är rörelsehindrad, kan du få ett parkeringstillstånd. Det gäller i hela landet. Om du vill ansöka om ett parkeringstillstånd kan du göra det hos tekniska förvaltningen i Hässleholms kommun.

Ansök om parkeringstillstånd

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: