Hässleholms kommun

Dagverksamhet vid demens

Dagverksamhet är till för dig som har en demenssjukdom, men bor hemma och vill få möjlighet att träffa andra på dagarna.

På dagverksamheten kan du vara med på aktiviteter som du antingen gör själv eller tillsammans med andra. Vi planerar olika aktiviteter utifrån din och de andra deltagarnas önskemål och intressen. Ibland gör vi också utflykter tillsammans.

Målet med dagverksamheten är att:

  • ge dig en trygg och meningsfull dag.
  • göra det möjligt för dig att bo kvar hemma.
  • ta tillvara dina förmågor och intressen.
  • ge dig möjlighet att träffa och umgås med andra.
  • ge dina anhöriga möjlighet till vila.

Bra att tänka på

Vi rekommenderar dig att söka färdtjänsttillstånd via Skånetrafiken så att du kan ta dig till och från din dagverksamhet.

Så ansöker du

Om du vill vara med i en dagverksamhet ansöker du om det hos en biståndshandläggare. Du kommer lättast i kontakt med våra biståndshandläggare via vårt kontaktcenter på 0451-26 70 00. Handläggarnas telefontider är:

Måndag, tisdag, torsdag och fredag 8:30-9:30 samt onsdag 13:30-14:30.

Vanliga frågor

Att vara på dagverksamheten kostar ingenting.

Om du vill äta hos oss betalar du för lunchen. Här kan du läsa om vad det kostar att äta på en av våra lunchrestauranger:

Avgifter i Hässleholms kommun

Här kan du vara med på både gemensamma aktiviteter och göra något på egen hand. Vad vi gör beror på dina önskemål och hur du känner dig just den dagen. Ibland kan vi baka, gå ut, spela kort eller göra utflykter tillsammans.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: