Flexvux

MENY

Svenska 2

Lärare

Olof Åhs

Telefon 0734‐25 35 34

E‐post till Olof Åhs


CSN‐poäng

100


Förkunskaper

Svenska 1 eller motsvarande


Kursstart

Under fliken "Ansökan" hittar du startdatum för våra kurser.


Kurskod

SVESVE02


Kursböcker

‐ Sjöstedt, B & Jeppsson, T, (2011) Människans texter - Språket, Lund, ISBN: 9789144059242

‐ Lindqvist, A & Lindqvist, K, (2012) Människans texter - Litteraturen, Lund, ISBN: 9789144059822

‐ Jeppsson, T, Lindqvist, A, Lindqvist, K & Sjöstedt, B, (2012) Människans texter - Antologin, Lund, ISBN: 9789144059839

‐ Voltaire, Candide (valfri utgåva, men ej förkortad version)

‐ Valfri ordlista (gärna SAOL)


Obligatoriska moment

Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter och självrättande tester ska göras i studieplattformen Itslearning. Om du går i studiegrupp är det lektionsträff en gång per vecka. I kursen ingår skriftliga och muntliga prov som du gör på skolan.


Om svenska 2

Kärnan är språk och litteratur. Språket är människans främsta redskap för reflektion, kommunikation och kunskapsutveckling. Genom språket kan människan uttrycka sin personlighet. Med hjälp av skönlitteratur, texter av olika slag och olika typer av medier lär hon känna sin omvärld, sina medmänniskor och sig själv.


Kursen innehåller en fördjupad analys av muntlig och skriftlig framställning, med fokus på diskursiva genrer som utredning och argumentation. Det litteraturvetenskapliga innehållet kretsar kring olika svenska och internationella författarskap. Vi belyser även användningen av skönlitterära verkningsmedel. Grammatik och språkförhållanden i Sverige och övriga Norden behandlas för att ge viktiga insikter i språkets uppbyggnad, och kännedom om svenskans förhållande till övriga språk i regionen. Svenska är ett gymnasiegemensamt ämne.


Kursmål

www.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Övrigt

Kurslängden är en termin om du studerar i studiegrupp. Om du väljer flexstudier (distansstudier) kan kursen läsas på kortare tid. Du kan även få studiehjälp i kursen.

 

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-26 68 65
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun