Flexvux

MENY

Naturkunskap 2

Lärare

Eva Harlenbäck

Telefon 0734-25 35 37

E-post till Eva Harlenbäck


CSN-poäng

100 poäng


Förkunskaper

Naturkunskap 1a2 eller 1b eller motsvarande


Kursstart

Vår- och hösttermin


Kurskod

NAKNAK02


Kursbok

Henriksson, A, Synpunkt 2, Gleerups, ISBN: 9789140695864. Det finns en äldre upplaga av boken som också går att använda till kursen.


Obligatoriska moment

Tre laborationstillfällen, à 2 timmar. Dessa obligatoriska träffar kan INTE flyttas till andra tider än utsatta.
Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter, självrättande tester, en fördjupningsuppgift samt en valfri hemlaboration som ska redovisas i en laborationsrapport.
Fyra delprov, två skrivs via Internet (Fronter) och två på Norra station.


Om Naturkunskap 2

Kursen ger en fördjupning i ämnet naturkunskap och bygger på 1a2 eller 1b. Ämnet naturkunskap är tvärvetenskapligt med en grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. I kursen behandlas universums utveckling, organiska och oorganiska ämnen i vår vardag, evolutionens mekanismer och organismers utveckling samt människokroppens organ och organsystem. Kursen tar även upp naturvetenskapens betydelse för vår världsbild, våra upptäckter och framsteg. Vi arbetar efter naturvetenskapliga arbetsmetoder och har ett naturvetenskapligt förhållningssätt då vi kritiskt granskar ovetenskapligt grundade påståenden.


Kursmål

www.skolverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Övrigt

Kursen kan påbörjas och avslutas vid andra tider än vid terminsstart och terminsslut, dock måste alla laborationer vara gjorda innan betyg sätts. Laborationsmöjligheter kan bara erbjudas vid vissa tillfällen, vilket gör att det kan komma att påverka studietakten. Den normala kurslängden är en termin, men kan vid behov eventuellt variera mellan tio veckor och två terminer.


Du kan välja flexstudier, eller att ingå i en studiegrupp som träffas en gång i veckan. Du kan även få individuell studiehjälp två gånger i veckan.

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-76 20 21
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun