Flexvux

MENY

Naturkunskap 2

Lärare

Eva Harlenbäck

Telefon 0734-25 35 37

E-post till Eva Harlenbäck


CSN-poäng

100 poäng


Förkunskaper

Naturkunskap 1a2 eller 1b eller motsvarande


Kursstart

Under fliken "Ansökan" hittar du startdatum för våra kurser.


Kurskod

NAKNAK02


Kursbok

Du får köpa en inloggning via Komvux för 70 kr till Nationalencyklopedins läromedel i Naturkunskap 2 som finns på internet. Denna kan läsas via datorn, mobiltelefon och läsplatta.


Obligatoriska moment

Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter, självrättande tester, hemlaborationer, laborationsrapporter. Tre laborationstillfällen på skolan à ca 3 timmar för samtliga elever. Om du studerar i studiegrupp är det även lektionsträff en gång per vecka. I kursen ingår skriftliga prov där två skrivs på distans och två på skolan.


Om Naturkunskap 2

Kursen ger en fördjupning i ämnet naturkunskap och bygger på 1a2 eller 1b. Ämnet naturkunskap är tvärvetenskapligt med en grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. I kursen behandlas universums utveckling, organiska och oorganiska ämnen i vår vardag, evolutionens mekanismer och organismers utveckling samt människokroppens organ och organsystem. Kursen tar även upp naturvetenskapens betydelse för vår världsbild, våra upptäckter och framsteg. Vi arbetar efter naturvetenskapliga arbetsmetoder och har ett naturvetenskapligt förhållningssätt då vi kritiskt granskar ovetenskapligt grundade påståenden.


Kursmål

www.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Övrigt

Kurslängden är en termin om du studerar i studiegrupp. Om du väljer flexstudier (distansstudier) kan kursen läsas på kortare tid. Du kan även få studiehjälp i kursen.

 

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-26 68 65
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun