Flexvux

MENY

Naturkunskap 1b

Lärare

Eva Harlenbäck

Telefon 0734-25 35 37

E-post till Eva Harlenbäck


CSN-poäng

100 poäng


Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande


Kursstart

Vår- och hösttermin


Kurskod

NAKNAK01b


Kursbok

Du får köpa en inloggning via Flexvux för 70 kr till Nationalencyklopedins läromedel i Naturkunskap 1 som finns på Internet. Denna kan läsas via dator, mobiltelefon och läsplatta.


Obligatoriska moment

Tre laborationstillfällen à 2 timmar.
Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter, självrättande tester samt en hemlaboration med tillhörande laborationsrapport.
Fyra delprov, två skrivs via Internet (Fronter) och två på Norra station.


Om Naturkunskap 1b

Naturkunskap 1b ger en bred grund inom det naturvetenskapliga området. Ämnen som berörs är till exempel ekosystem och hållbar utveckling, hälsa och livsstil, sex och samlevnad samt bioteknik. Dessutom ingår det att använda och lära sig mer om naturvetenskapliga arbetsmetoder och naturvetenskapligt förhållningssätt. Naturkunskap 1a1 och 1a2 samläses med Nk1b.


Kursmål

www.skolverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Övrigt

Kursen kan påbörjas och avslutas vid andra tider än vid terminsstart och terminsslut, dock måste alla laborationer vara gjorda innan betyg sätts. Laborationsmöjligheter kan bara erbjudas vid vissa tillfällen, vilket gör att det kan komma att påverka studietakten. Den normala kurslängden är en termin, men kan vid behov eventuellt variera mellan tio veckor och två terminer.


Du kan välja flexstudier, eller att ingå i en studiegrupp som träffas en gång i veckan. Du kan även få individuell studiehjälp två gånger i veckan.

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-76 20 21
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun