Flexvux

MENY

Naturkunskap 1b

Lärare

Eva Harlenbäck

Telefon 0734-25 35 37

E-post till Eva Harlenbäck


CSN-poäng

100 poäng


Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande


Kursstart

Under fliken "Ansökan" hittar du startdatum för våra kurser.


Kurskod

NAKNAK01b


Kursbok

Du får köpa en inloggning via Komvux för 70 kr till Nationalencyklopedins läromedel i Naturkunskap 1 som finns på Internet. Denna kan läsas via dator, mobiltelefon och läsplatta.


Obligatoriska moment

Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter, självrättande tester, laborationsrapport. Laborationstillfällen, ett på distans och två på skolan (3 timmar) för samtliga elever. Om du studerar i studiegrupp är det även lektionsträff en gång per vecka. I kursen ingår skriftliga prov där två skrivs på distans och två på skolan.


Om Naturkunskap 1b

Naturkunskap 1b ger en bred grund inom det naturvetenskapliga området. Ämnen som berörs är till exempel ekosystem och hållbar utveckling, hälsa och livsstil, sex och samlevnad samt bioteknik. Dessutom ingår det att använda och lära sig mer om naturvetenskapliga arbetsmetoder och naturvetenskapligt förhållningssätt. Naturkunskap 1a1 och 1a2 samläses med Naturkunskap 1b.


Kursmål

www.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Övrigt

Kurslängden är en termin om du studerar i studiegrupp. Om du väljer flexstudier (distansstudier) kan kursen läsas på kortare tid. Du kan även få studiehjälp i kursen.

 

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-26 68 65
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun