Flexvux

MENY

Naturkunskap 1a1

Lärare

Eva Harlenbäck

Telefon 0734-25 35 37

E-post till Eva Harlenbäck


CSN-poäng

50 poäng


Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande


Kursstart

Under fliken "Ansökan" hittar du startdatum för våra kurser.


Kurskod

NAKNAK01a1


Kursbok

Du får köpa en inloggning via Komvux för 70 kr till Nationalencyklopedins läromedel i Naturkunskap 1 som finns på Internet. Denna kan läsas via dator, mobiltelefon och läsplatta.


Obligatoriska moment

Studieuppgifter i form av insändningsuppgifter, självrättande tester, laborationsrapport. Laborationstillfällen, ett på distans och ett på skolan (3 timmar) för samtliga elever. Om du studerar i studiegrupp är det även lektionsträff en gång per vecka. I kursen ingår skriftliga prov där ett skrivs på distans och ett som du gör på skolan.


Om Naturkunskap 1a1

Kursen handlar till stor del om hur vår livsstil påverkar miljön. Du får lära dig mer om vad hållbar utveckling innebär, och vi diskuterar energi- och miljöfrågor. Även naturvetenskapliga aspekter och diskussioner kring normer rörande människans samlevnad och sexualitet tas upp. Vi arbetar efter naturvetenskapliga arbetsmetoder, och har ett naturvetenskapligt förhållningssätt då vi kritiskt granskar ovetenskapligt grundade påståenden.


Kursmål

www.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Övrigt

Kurslängden är 10 veckor om du studerar i studiegrupp. Om du väljer flexstudier (distansstudier) kan kursen läsas på kortare tid. Du kan även få studiehjälp i kursen.

 

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-26 68 65
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun